duminică, 15 mai 2011

Birocratii romani partea II

Daca in prima parte a acestui articol va povesteam experienta mea in jungla functionarilor romani, atunci am zis sa creez si partea a II-a pentru ca crem a la crem a intamplarii s-a petrecut dupa ce am plecat de la biroul lor.
Dupa ce am depus contractul linistita, am zis sa astept telefonul de la ENEL prin care aveam sa fiu instiintata ca trebuie sa vin sa semnez contractul pentru serviciile ce avea sa mi le ofere aceasta companie. Trece o luna si nici un semn, inainte de Paste am inceput sa ma ingrijorez ce se intampla cu contractul "Daca l-au pierdut astia, daca nu l-au inregistrat, daca si iar daca". Ma asteptam la orice din partea lor. Si zic na sa ma duc eu personal la biroul de pe Grivitei unde am lasat contractul. Ajung acolo si surpriza: pe geamul de la ghiseul scria ca biroul pentru contracte a fost desfiintat, iar mai jos ca un fel de P.S. Mergeti pe strada Braziliei. Adica de unde am plecat  prima oara. Era Joia Mare, am zis sa nu pacatuiesc cu gandul si cu vorba si am luat doua numere de telefon unul care incepea cu 9  si altul de  TelVerde de pe care pot suna la ei. Bun, am ajuns acasa si dau sa sun. Sun mai intai de pe cel cu mai putine cifre si incep pentru "Limba romana apasati tasta 1, pentru contracte apasati tasta 2, pentru aia apasati tasta X". Timp de 15 min butonam si incercam sa ajung la un operator cu care sa pot discuta. Am renuntat. Am luat al doilea numar de telefon si am sunat. Mi-a raspuns o tanti, care parea ca mai are un pic si ma ia la bataie si i-am expus problema mea, i-am dat numarul contorului si o intreb cat am de plata. Fac o mica paranteza: Eu din decembrie nu mai primeam facturi (eroare de sistem) si iata era deja sfarsitul lui aprilie si eu nu stiam cat am de plata. Inchei paranteza.
Ce raspuns imi da tanti: Nu va pot spune cat aveti de plata ca nu-mi apare!!! Poftim? De cinci luni de zile ei nu sunt in stare sa faca calculele pe contorul meu??? Si mereu am lasat citirea in usa sau am transmis indexul.
Si ca sa-mi puna si capac tanti asta, imi zice ca contractul a fost semnat deja! De catre cine??? Ca eu nu am fost chemata? In gandul meu "Bai, voi sunteti sanatosi la cap? Ditamai compania si faceti din astea?".
Si o intreb calma: "bine si ce trebuie sa fac? R: Pai dupa 25 ale lunii va aparea cat aveti de plata". Bunn. Ma duc in vacanta semilinistita.
M-am intors din vacanta, a trecut si  Pastele si deja eram in 3 mai cand m-am prezentat la biroul de pe Braziliei. Direct la facturi. Ii zic lui tanti de la ghiseu ca nu am facturi si contractul este pe numele meu. Se uita in calculator da din cap a negatie si ma trimite la contracte. Ptiuuuu, iar coada!!! Dupa 40 de minute imi vine randul, ii explic ca am depus contractul in Grivitei, ii spun cum ma cheama. Si ma gaseste!!!! Aleluia!! Imi da sa semnez contractul (era semnat doar de catre ei, insa deja intrase in vigoare....hhmmmm). Si imi zice cat am de plata 15 lei de pe contractul vechi si vreo 30 de pe cel nou. Mi-a dat o instintare de plata, ca factura sa o astept pe 10 ale lunii.
Am achitat si am intrebat-o daca imi mai soseste vreo factura luna asta si imi zice ca da, imi va sosi pe suma achitata. Ehe suntem in 15 si nici un plic in posta. Tind sa cred ca astia ori sunt prosti de la cel mai mic pana la cel mai mare, ori nu sunt satui de reclamatii ori chiar eu am ghinion in ceea ce ma priveste energia electrica.

Un comentariu:

  1. nu inteleg de ce nu se face nimic in legatura cu cozile astea.. e asa de 100 de ani..

    RăspundețiȘtergere