sâmbătă, 9 aprilie 2011

Romania oare te mai iubesc?!

Si eu apartin Romaniei insa nu stiu cat de mandra is ca sunt nascuta aici.Weekendul trecut am fost si eu la un examen de engleza cu inca alti 200 si ceva de elevi de liceu. Eu si cu vreo 10 insi coonstituiam batranii de la examen. In fine, cat am stat la cozi pentru garderoba, intrat in sala respectiv buda, am ciulit urechile, de plictiseala, la discutiile celor sub 20 de ani. Ce batrana ma simt! Parca eu la 20 de ani ma gandeam la cum sa copiez la examenul ala, cum sa ma distrez mai mult, sa fac si eu bani de disco si sa-i invart pe ai mei pe degete: "Ca stii, imi trebuie cartea aia pentru curs, costa atat...! Stii am toate examenele luate"dupa care urma si intrebarea in toamna "Dar ce faci tu in toamna la facultate?", Ë, una, alta, ma duc la biblioteca!".
S-au schimbat lucrurile de acum 10 ani de cand am absolvit liceul, m-am schimbat si eu insa si cei dupa mine parca nu mai sunt adolescenti. Ei la 17-18 ani stiu sigur ce vor. Stiu ca vor sa dea la o facultate din care sa iesi un director eventual sa faci bani multi din anul 2-3 de facultate, dar cei mai multi dintre ei stiu ca in  Romania nu se mai poate! Si acum vine dezamagirea: daca peste 3000 de elevi de liceu cauta sa plece din tara inseamna ca e nasol.
Adica ei au pana in 18 ani, ai zice ca nu stiu ce e mai bine pentru ei...insa se pare ca ma insel!! Ei stiu mai bine decat multi altii de o seama cu mine si eventual mai mari ce vor!
Vor sa paraseasca tara asta de rahat!!? Imi vine sa plang, insa asta e adevarul.
Nenorocitii ne-au furat tara: ne omoara batranii, ne lasa fara spitale (si avem mare nevoie de ele ca suntem un popor bolnav de nervi), acum ne fura si VIITORUL adica tinerii acestia care in loc sa se gandeasca sa copieze la examene si sa se duca sa se distreze se grabesc sa plece cat mai repede.
Si  ce este mai trist ca eu, tu, noi cu totii ii lasam pe politicieni sa ne distruga  tara in continuare.
Imi pun intrebarea: in afara de faptul ca plaiurile mioritice sunt unice Oare ce imi mai poate oferi mie tara asta?
Oare te mai iubesc Romanie subreda si bolnava asa cum esti tu?!!!!

Voi... va mai iubiti tara natala???

Un comentariu:

  1. Romania e o tara superba..pacat.ca e atat de distrusa (din alte puncte de vedere....decat cele estetice)..:(....dar oare chiar..."Romania...oare.te mai iubesc"??

    RăspundețiȘtergere